Kosár

A Zebra Technologies által 2019 nyarán végzett felmérés szerint 10-ből 6 cég raktár automatizálással tervezi fejleszteni a munkavégzést 2024-re.

A felmérés a résztvevő vállalatok jövőre vonatkozó stratégiáiról készült, ezen belül is a kereslet várható növekedésére adott válaszlépéseiket helyezte középpontba. Az eredmények alapján már biztos, hogy a következő 5 évben az automatizálás és a munkaerő fejlesztése lesz a két kulcspont a döntéshozók terveiben.

A résztvevők 77 százaléka egyetért abban, hogy a munkaerő technológiával történő fejlesztése a legjobb módja annak, hogy bevezessék az automatizált folyamatokat a raktáraikba, viszont csak 35 százalékuknak van elképzelése arról, hogy hol is kellene elkezdeni az automatizálást. A megkérdezettek 87 %-a tervezi a következő 5 évben bővíteni a raktáraik méretét, 82 százalékuk pedig szeretné a raktárainak számát is megnövelni ugyanebben az időtartamban.

“A felmérés szerint 2024-re az automatizálás nem a dolgozók elbocsátását, hanem a munkaerő fejlesztését fogja eredményezni.”

A felmérés régiók szerinti csoportosításban készült, a legfontosabb európai eredmények a következők:

  • A raktárak területének mérete előreláthatóan 26 %-kal fog növekedni 2024-re, ez a legnagyobb erre vonatkozó növekedés a régiók közül.
  • 2024-re az RFID és helymeghatározási technológiák használata el fog terjedni. Minden 5. megkérdezett tervezi a jövőben alkalmazni a csomagolásban (25%), leltározásban (20%) vagy szortírozásai folyamatokban (19%)

forrás