Kosár

Az adatgyűjtés az ellátási láncban elengedhetetlen feladat, létkérdés a gyárból a boltokba való szállítmányozások alkalmával. Az egyes lépések során a legfontosabb dolog az, hogy abszolút pontos és megbízható információ álljon rendelkezésre az ellátási láncban mozgó cikkek mennyiségéről. Anélkül, hogy tudnánk, hogy a megfelelő mennyiségek vannak-e a logisztikai csatornákban, nem optimalizálhatók a folyamatok. Optimalizálás nélkül felhalmozással és a felesleges szállítmányokkal kell harcolni, így a rosszul szállított tételeket gyűjteni kell és oda-vissza szállítani a célállomások között. Ezenkívül hiányozni fognak a pontos adatok, amelyeket az összes értékesítési csatorna és a hozzájuk tartozó támogatás megkövetel.

Hogyan válasszunk adatgyűjtőt?

  • Az adatgyűjtéséhez olyan eszközökre van szüksége, amelyek hosszú ideig megbízhatóan működnek és ugyanakkor adaptálhatók az állandóan változó igényekhez.
  • Amikor kiválasztja a megfelelő vonalkód vagy RFID olvasót győződjön meg arról, hogy elég tartós-e, ellenáll a durva bánásmódnak, a szállítmányozásban és a gyárakban jelentkező hatásoknak.
  • Mindemellett vegye figyelembe, hogy a karcsú és könnyű kialakítás akár bolti környezetben, órákon keresztül is kényelmesen használható.
  • A legfontosabb, hogy a választott olvasónak 100% -ban pontosnak kell lennie! A pontos olvasási képesség mellett a dolgozók támaszkodhatnak az összegyűjtött adatokra, így biztosak lehetnek benne, hogy a megfelelő termékek, a megfelelő mennyiségben vannak csomagolva, szállításra előkészítve és úton a következő rendeltetési helyre.

Az üzletvezetőknek tudniuk kell, hogy az áruk átvételekor támaszkodhatnak a gyűjtött cikkszámokra, mennyiségekre. Így például üzletek közötti szállítás vagy otthoni kézbesítés esetén könnyen lehet ellenőrizni, hogy a megfelelő tételeket választották-e ki, csomagolták be és a csomag készen áll-e a rendeltetési helyre történő szállításra.
Az RFID lehetőséget ad a könnyű és gyors leltárra hetente többször, vagy igény szerint, akár minden nap. Segítségével a készlet egyensúlyt folyamatosan naprakészen lehet tartani. A készletek és a polcok feltöltésének gyorsan kell történni, hogy a vezetés mindig friss számokra támaszkodhasson. A pontos adatgyűjtés lehetővé teszi a kiváló vevői elégedettség elérését is. Nincs több elfogyott vagy elveszett utolsó tétel, mivel a teljes készlet elszámolásra kerül. Egy készlettel képes lesz kezelni a teljes értékesítés csatornát!

Ha lehetővé teszi a pontos adatkezelést az egész ellátási láncban, optimalizálhatja folyamatait és támogathatja a fenntarthatóságot. Továbbá, az eszközökön alkalmazott Android operációs rendszer egyre több lehetőséget kínál a testreszabására és a folyamatos fejlesztésre.

Forrás:
https://blog.bluestarinc.com/looking-for-a-reliable-solution-for-collecting-accurate-item-data-this-is-what-you-should-keep-in-mind